TelePalliation – ny måde at give pleje til patienter i palliation og deres pårørende på tværs af sektorer

Vi har lige haft status møde på forskningsprojektet TelePal, hvor patienter i palliation indgår i et lodtrækningsforsøg:

  • Vi har nu inkluderet 159 af 182 patienter, så vi mangler kun 12 %
  • Forsøgsgruppen anvender en tværsektoriel digital platform i den sidste del af livet, så de kan kommunikere via video og chat med Enhed for Lindrende Behandling på Esbjerg & Grindsted Sygehus og sundhedsprofessionelle i kommunerne: Esbjerg, Varde, Vejen, Fanø og Billund. På TelePal.dk svarer patienterne ugentligt på spørgsmål om oplevelsen af tryghed, smerte og livskvalitet – både patienter, pårørende (hvis patienten har givet samtykke) og sundhedsprofessionelle kan se og følge disse data. Der er også mulighed for at have en fælles plan for patientens forløb og læse informationer om emner som håndtering af smerter, svære samtaler, mv.
  • Kontrolgruppen følger sædvanlig palliativ behandling
  • Vi har gennemført interviews med patienter, pårørende og sundhedsprofessionelle. Foreløbige resultater viser, at patienterne føler tryghed, bedre koordinering af deres forløb, sparer transport tid, og at det er nemmere at komme i kontakt med det palliative team
  • TelePal projektet og foreløbige resultater præsenteres af overlæge og PhD-studerende Jarl Sigaard på konferencen: “Patientsikkerhed i det sammenhængende sundhedsvæsen“, 20-21. november 2023 – kom og hør oplægget, hvis du er på konferencen
  • Vi glæder os til at kunne dele vores endelige resultater med jer i 2024
Telepal Gruppebillede

Projektet er støttet af Knæk Cancer midler fra Kræftens Bekæmpelse og Esbjerg Sygehus.

Parter i projekter er: Enhed for Lindrende Behandling, Esbjerg og Grindsted Sygehus; CIMT, Odense Universitetshospital; Psykologisk Institut, Aarhus Universitet og Laboratorie for Velfærdsteknologi – Digital Sundhed & Rehabilitering, ExerciseTech, Institut for Medicin og Sundhedsteknologi på Aalborg Universitet.